City Hub

Članci

Potpisan Ugovor o pružanju javnih vodnih usluga između Općine Žepče i JP "Komunalno" Žepče

Nakon što je Općinsko vijeće Žepče među prvim jedinicama lokalne samouprave u BiH prethodno dalo suglasnost, danas je u prostorijama Općine upriličeno potpisivanje Ugovora o pružanju javnih vodnih usluga između Općine Žepče i JP „Komunalno“ Žepče.

Ugovor su u ime Općine Žepče potpisali načelnik Mato Zovko i u ime JP „Komunalno“ d.o.o. Žepče direktor Mirko Šumić.

Ovim ugovorom su definirani i uređeni odnosi, prava, obveze, odgovornosti, oblici i načini suradnje između Općine i JP „Komunalno“ Žepče u pružanju javnih vodnih usluga, vodosnabdijevanja, odvodnje i prečišćavanja otpadnih voda na području općine Žepče, a koje je Općina povjerila na upravljanje JP „Komunalno“.

Ugovor je potpisan u okviru Projekta općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG) kroz čiju  1. fazu je predviđeno poboljšanje vodnih usluga. MEG projekt financira Vlada Švicarske, a za implementaciju istog je zadužen Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH.

Današnjoj ceremoniji potpisivanja između ostalih su nazočili i savjetnica za lokalnu upravu Švicarskog veleposlanstva u BiH Regula Bäbler, programski oficir za MEG projekt Srećko Bajić, predstavnici UNDP-a i direktorica RAŽ Branka Janko.

“MEG je sveobuhvatan projekt: on je strateški i praktičan; oslanja se na snažnu predanost partnerskih općina i gradova, te istovremeno predstavlja i najveći iznos bespovratnih sredstava koje je Vlada Švicarske osigurala za jedan projekt u BiH. Implementacija ovog projekta predstavlja veliki izazov za sve nas”, rekla je Regula Bäbler, savjetnica za lokalnu upravu, migracije i razvoj u Veleposlanstvu Švicarske u BiH.

Inače, tijekom prve četverogodišnje faze projekta, pružit će se podrška organima lokalne vlasti u unapređenju kvaliteta i dostupnosti javnih usluga i infrastrukture za najmanje 700.000 građana, među kojima su i socijalno najugroženije kategorije stanovništva u 18 jedinica lokalne samouprave u kojima se projekt implementira. Proračun za prvu fazu projekta iznosi približno 21 milijun konvertibilnih maraka i osiguran je od strane donatora.

Nakon sastanka u Općini Žepče, gosti su danas posjetili i postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda koje je smješteno u žepačkim poljima.

Trenutni status vode za piće

MEG Projekt

Online

Imamo 12 gostiju i nema članova online

Preged posjeta