Obavijest - Priključenje bojlera na sustav centralnog grijanja

Poštovani korisnici gradskog centralnog grijanja,

obavještavamo Vas da smo, zbog pojave masovnog neovlaštenog priključivanja kućnih bojlera na instalacije centralnog grijanja, odlučili legalizirati ovu radnju.

Naime, uz pravilno priključenje kućnih bojlera na instalacije centralnog grijanja, moguće je vršiti zagrijavanje vode u bojleru bez opasnosti od miješanja vode iz sustava centralnog grijanja sa vodom u gradskom vodovodu (važno je da na ulazu hladne vode u bojler postoji nepovratni ventil, što je uobičajena izvedba kod instaliranja svih bojlera).

Obzirom da većina korisnika gradskog centralnog grijanja već koristi ovu mogućnost, odlučili smo da legaliziramo ovu radnju na sljedeći način:

  • Svim korisnicima gradskog centralnog grijanja (kućanstvima) fakturirat ćemo ovu potrošnju na način da ćemo kvadraturu stana povećati za 5 m2,
  • Oni korisnici koji ne koriste gradsko grijanje za zagrijavanje bojlera treba da nazovu JP “Komunalno” na broj 880 127 i prijave da ne koriste ovu mogućnost, nakon čega će naši uposlenici doći i provjeriti točnost te tvrdnje.Ukoliko se utvrdi da bojler zista nije priključen na instalacije centralnog grijanja, nećemo obračunavati dodatnih 5 m2 površine.Prijave nekorištenja ove mogućnosti (Prijava da nemate spojen bojler na sustav centralnog grijanja) moći će se vršiti nakon otpočinjanja sezone grijanja t.j. od. 15.10.2014. god.

Oni korisnici koji trenutno ne koriste ovu mogućnost a žele to učiniti, radove na priključenju mogu izvršiti nakon pražnjenja cjevovoda sustava grijanja t.j. od 01.08.2014. god.

Molimo sve korisnike gradskog centralnog grijanja da ovo shvate kao naše nastojanje da se na pravedan, i jedini mogući način, uvede red i izvrši naplata potrošnje toplotne energije utrošene za zagrijavanje vode u kućnim bojlerima.

Ispričavamo se onim korisnicima koji ne koriste ovu mogućnost a izlažemo ih naporu da trebaju izvršiti telefonski poziv.Upravo je veliki broj ovakvih korisnika i tražio da nešto poduzmemo po ovom pitanju.

Prijava kvara

  Pritužba ili upit:

Trenutni status vode za piće

Analiza vode

MEG Projekt

Cjenik usluga

Online

Ko je na web-stranici: 43 gostiju i nema prijavljenih članova

Preged posjeta