City Hub

Gradska čistoća

Brigu o gradskoj čistoći „Komunalno“ d.o.o.Žepče ostvaruje putem dvije organizacijske jedinice i to: 

  • Čišćenje ulica, javnih površina i briga o zelenilu
  • Sakupljanje i odvoz otpada

Veliku ulogu u ovoj oblasti ima razina stečene kulture i svijest građana o važnosti pravilnog odlaganja i odvoza kućnog i drugog otpada. Slijedom svjetskih trendova, zakonske regulative, te stalnim medijskim djelovanjem organizacija vezanih za zaštitu okoliša, stanje svijesti po ovom pitanju se iz godine u godinu popravlja ali još uvijek nije na potrebnoj razini. 

Općina Žepče je svojom strategijom razvoja planirala značajne zahvate po pitanju organiziranog gospodarenja otpadom. U tijeku je realizacija projekta „ Organizirano prikupljanje kućnog otpada na području Općine Žepče“. Ovaj projekt je podržan od švedske agencije „SIDA“ i do sada je putem tog projekta nabavljen nov kamion za prikupljanje i prijevoz kućnog otpada, 120 velikih kontejnera i 1040 PVC kanti za odlaganje otpada.Osim navedenog projekta svake godine se realiziraju i drugi projekti koji imaju za cilj nabavku novih vozila i posuda za otpad te proširenje odvoza otpada na sve ostale Mjesne Zajednice na području Općine Žepče.Do kraja 2016. god. odvozom otpada je obuhvaćen grad Žepče i 20 Mjesnih Zajednica.U tijeku su aktivnosti na proširenju odvoza otpada na dodatnih 10 Mjesnih Zajednica.

Prikupljeni otpad se u gradskom području odvozi svakodnevno a u prigradskim Mjesnim Zajednicama jedanput tjedno.

Prikupljeni otpad se ne razvrstava.Trenutno se oko 40% prikupljenog kućnog otpada odvozi na regionalnu deponiju „Mošćanica“ kod Zenice, dok se preostali dio odlaže na postojeću gradsku deponiju u Žepču. Planirano je da se izgradi sortirnica otpada i gradska deponija „Trebetović“ zatvori te da se cjelokupna  neupotrebljiva količina prikupljenog otpada vozi na regionalnu deponiju „Mošćanica“ kod Zenice.

Imajući u vidu stalno povećanje broja korisnika i proširenje područja sa kojih se kućni otpad prikuplja, potrebno je nabaviti još jedan kamion za prijevoz otpada, jedan kamion sa dizalicom za prikupljanje krupnog otpada te veći broj metalnih kontejnera i PVC kanti.

Odluku Općinskog Vijeća o organiziranom prikupljanju otpada možete pogledati ovdje.

 

 

 

Prijava kvara

Trenutni status vode za piće

POTREBNO PRATITI ZAMUĆENOST VODE.

AKO JE VODA ZAMUĆENA TREBA JE PROKUHATI.

Analiza vode

MEG Projekt

Cjenik usluga

Online

Imamo 17 gostiju i nema članova online

Preged posjeta