Poziv za štednju vode

Pozivamo sve korisnike vodovoda koji koriste vodu iz gradske vodovodne mreže, da koliko je to moguće smanje potrošnju vode.

 

Naime, zbog izuzetno viskojih temperatura i dugog razdoblja bez značajnijih padalina, smanjena je izdašnost vodozahvata iz kojih se snabdijeva gradski vodovod u Žepču.

Sa druge strane, potrošnja vode neprestano raste tako da je trenutno stanje na granici održivosti urednog neprekidnog vodosnabdijevanja.

Zbog toga bi bilo poželjno da se dnevna  potrošnja vode smanji za najmanje 10% u odnosu na sadašnju potrošnju. Cijenimo da svaki korisnik uz malo pažnje može smanjiti potrošnju vode.

Pozivamo korisnike da vode računa o potrošnji vode te da manje vodu koriste za zalijevanje travnjaka, punjenje bazena za kupanje, zalivanje u poljoprivredi i slično.

Ukoliko se korisnici ne odazovu ovome pozivu na štednju vode, ovisno o vremenskim uvjetima u narednom razdoblju, moguće je uvođenje redukcija u isporuci vode.

Napominjemo da se ovaj poziv odnosi i na korisnike vodovoda Brankovići i vodovoda Selište koji također već duže vrijeme imaju izrazito smanjen dotok vode.

Preged posjeta